Trådlyft

Trådlyft är ett av det senaste tillskotten inom estetisk medicin.

Det ger naturliga resultat, går snabbt att utföra och är ett skonsamt alternativ till kirurgiska ingrepp.

Trådar är dessutom ett fantastiskt komplement till fillers och botox då man kan få till det där lilla lyftet som annars är svårt.

Det finns två olika typer av trådar. Tunna trådar som syftar till en generell hudförbättring genom att stimulerar kollagenproduktionen och därigenom skapa spänst och lyster.

Grövre trådar med hullingar som syftar till att lyfta vävnaden i rätt riktning, motverka tyngdlagen och delvis återskapa ansiktet.

 

Hur går det till?

När man använder trådar med hullingar som syftar till att lyfta går Behandlingen går till så att man först gör ett instickshål i huden där man sen för in en trubbig nål genom vilken tråden löper och när man drar ut nålen blir tråden kvar. Man sträcker sen tråden för att uppnå önskat resultat.

När man använder trådar i hudförbättrande syfte är trådarna tunnare och läggs ytligt och även då används en nål för att föra in trådarna på plats.

Hur många trådar som läggs beror på vilket resultat som eftersträvas. I många fall kan det räcka med 4-8 trådar som ett komplement till övriga estetiska behandlingar när man bara behöver det där lilla lyftet som en sista åtgärd.

 

När ser man resultatet och hur länge håller det?

En stor del av resultatet ser man direkt efter behandlingen men först när läkeprocessen är över och  trådarna integrerats i vävnaden efter ca 3-6 månader ser man det slutgiltiga resultatet. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar på behandlingen för att bli nöjd över resultatet.

Resultatet håller ca 18 månader och ofta längre då det bildas en form av stödjevävnad runt trådarna som kan bli permanent.

 

Finns det några biverkningar

Svullnad och blåmärken kan uppstå efter din behandling. Det kan också förekomma ojämnheter och indragningar innan tråden integreras med vävnaden och allt är läkt. Man får ha lite tålamod då läkeprocessen kan hålla på några månader.

 

Vad ska man tänka på inför och efter ett trådlyft?

Undvik blodförtunnande läkemedel 10 dagar före din behandling.

Du får inte ha några sår på de områden som ska behandlas

Du ska vara frisk inför din behandling

Efter behandlingen bör du vara försiktig med allt för stor mimik de första dagarna.

Vänta någon vecka med fysisk aktivitet

Skydda instickshålen med tejp de förta 24 timmarna.

Boka tid eller en kostnadsfri konsultation