Profhilo

Profhilo är en lättflytande filler med lägre halt av hyaluronsyra än vanlig filler vilket gör att den inte är volymbyggande.

Den stärker och återfuktar huden inifrån och ger en fin lyster och spänst.  Effekten kommer inom några veckor efter behandlingen och resultatet kan hålla sig upp emot ett år.

Om man gör andra estetiska behandlingar som fillers och botox kan profhilo vara ett bra komplement som dels förlänger effekten av de andra behandlingarna men även ger ett extra glow.

Profhilo passar både ung och mogen hud och behandlingen görs ofta som en kur med 3 st behandlingar under ca 3 månader. Man kan sedan fortsättningsvis gå över till att underhålla resultatet med 1 eller 2 behandlingar om året.

Behandlingen utförs enligt en speciellt utvecklad teknik för att få optimal spridning och effekt. Materialet injiceras på 10 punkter i ansiktet och sprids sedan under huden och stimulerar produktionen av de kroppsegna ämnena kollagen och elastin som i sin tur har hudförbättrande egenskaper och återfuktar och bygger upp huden inifrån

 

Att tänka på inför behandlingen

Du ska inte ha pågående infektion eller feber

Du får inte vara gravid eller ammande

För att minska risken för blåmärken och svullnad är det bra att undvika smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel samt omega 3 ca 1 vecka innan behandlingen.

 

Att tänka på efter behandlingen

Efter behandlingen kan du återgå till ditt liv som vanligt. Men det är bra om du kan undvika beröring och smink på det behandlade området ca 6 tim för att minska risken för infektion.

Du bör också undvika träning, alkohol, bastu och direkt solljus det första dygnet för att inte utsätta huden för ytterligare påfrestning.

Boka tid eller en kostnadsfri konsultation