Botox

VAD ÄR BOTOX?

BOTOX (Botulinum toxin typ A) är ett välbeprövat ämne som använts i medicinska sammanhang sedan 1980-talet och i kosmetiska sammanhang, rynkreducering, sedan 1990-talet. Den aktiva substansen är ett högt framrenat bakterieprotein, således ett rent naturmedel utan modifikationer.

 

SÅ FUNGERAR RYNKREDUCERING MED BOTOX

Botox blockerar nervimpulsens överföring till muskeln och därmed även rörelseförmågan i den överspända muskulaturen som ger upphov till rynkor. Detta resulterar i att rynkorna slätas ut helt eller delvis och ger en rynkreducering. I vissa fall kan det krävas att man kompletterar med en fillersbehandling för att helt bli av med rynkorna eftersom botox i sig inte fyller ut rynkorna utan endast dämpar mimiken.

 

NÄR LÄMPAR SIG BOTOX  SOM RYNKBEHANDLING?

Rynkbehandling med botox lämpar sig särskilt väl för behandling av bekymmersrynkor, horisontella rynkorna i pannan och kråksparkar. Effekten är individuell och kvarstår 3-10 månader, vanligtvis uppreppas behandlingen två gånger om året.

 

MEDICINSK BOTOX

Botulinumtoxin A har många användningsområden även utanför skönhetsbranschen, bland annat har det ofta väldigt god effekt på både spänningshuvudvärk, tandpressning och överdriven svettning. Detta kan vara en stor lättnad då Besvären kan ställa till det rejält i vardagen för den drabbade.

Hos oss kan du få hjälp med överdriven svettning i armhålorna, tandpressning och viss spänningshuvudvärk.

 

BOTOX BIVERKNINGAR

Liksom alla läkemedel kan botox orsaka biverkningar. De vanligaste är relaterade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad, irritation, hudutslag, klåda och stickningar. I vissa fall förekommer huvudvärk under något dygn efter behandlingen.

 

DU SKA INTE GENOMGÅ BEHANDLING MED VISTABEL/BOTOX OM:

  • Du är allergisk (överkänslig) mot Clostridium botulinum toxin typ A.
  • Du har en infektion på det planerade injektionsstället
  • Du har någon neurologisk sjukdom
  • Du är gravid eller ammar.

Läs mer om Botox/Vistabel på www.botoxcosmetic.com

Boka en kostnadsfri konsultation